Tuesday, February 3, 2009

ANAK-ANAK MENJADI MANGSA

Pintu sekolah tabika yang telah dikunci dengan rantai motosikal

Anak-anak tabika di kuala Sungai Pinang Balik Pulau
beralaskan tikar untuk menuntut ilmu.

Salam,


Alangkah kejamnya kerajaan DAP di Pulau Pinang yang sanggup megunci sekolah tabika disebabkan politik berlainan. Yang sedihnya DAP yang berasaskan parti kominis ini didalangi oleh orang melayu kita. Difahamkan bahawa sekolah tersebut telah dikunci oleh JKKK dengan menggunakan rantai motosikal dan memaksa pelajar dan guru tersebut mengosongkan bangunan. JKKK tersebut umpama dalang yang berlakon didalam filem "SJN HASAN" kerana gilakan seorang betina bernama Sadiah, Saleh Kamil sanggup menjadi ampama kominis.


Hasrat DAP di Malaysia ini bukan sahaja ingin melumpuhkan ekonomi orang melayu tetapi hari ini mereka cuba membuat agar melayu tidak mempunyai pendidikan tinggi. Itu sebab dia berani mengarahkan mengunci bangunan tabika yang rata-ratanya orang melayu dan ibubapa yang berpedapatan rendah. Itupun Melayu PAS dan PKR masih lagi mengagung-agungkan DAP. Kalau udah berasaskan kominis, perasaan untuk menghancurkan melayu tetap ada dan berlainan dengan sikap UMNO yg sentiasa prihatin terhadap rakyat yang tak kira parti. Kalau di Melaka, terdapat juga sekolah PASTI yang dibuka. Tetapi kerajaan Melaka beranggapan sekiranya bangunan tersebut tidak melanggar peraturan bangunan maka tempat belajar tersebut boleh diteruskan. Tidak terdapat kes-kes di Melaka, kerajaan Melaka mengarahkan pelajar tabika itu belajar dibawah pokok.


Wahai DAP, PKR & PAS


Hentikanlah tindakkan bermotifkan politik. Jangan jadikan anak-anak cilik yang tidak faham maksud politik di politikan. Izinkan mereka menuntut ilmu di dalam suasana selesa.


SALAM PERJUANGAN!

6 comments:

 1. Aduhhhh..sakitnya hati !!!


  kita akan hebohkan isu ini.


  Hidup BPN !!!!

  ReplyDelete
 2. http://pkrpasdap.blogspot.com

  macam di palestin..baca buku atas tanah

  ReplyDelete
 3. slm ziarah..dh bc artikel ni kt utusan td

  hmm..mcm2..
  sy org kdh..dkt sgt dgn penang
  sdikit sbyak..sy dpt rs suasana yg sgt lain di penang skrg

  Truskan perjuangan yer saudara :)

  ReplyDelete
 4. Salam bro, kita minta ahli Parlimen PKR untuk Kawasan Balik Pulau untuk beri penjelasan.

  ReplyDelete
 5. BULAT AIR KERANA PEMBETUNG
  BULAT (MANUSIA) ?? KERANA MAUFAKAT

  TUAN KETUA BAHAGIAN,
  SALAH TU:
  BULAT KATA KERANA MAUFAKAT.
  TAK KAN KENA BELAJAR DENGAN KARAM WARIA PULAK, MALULAH KITA

  http://braveheart-blogger.blogspot.com

  ReplyDelete

MENJULANG AGAMA MEMBELA BANGSA

"Kepada rakan-rakan yang ingin memberikan komen balas atau sebarang pendapat adalah sangat-sangat dialu-alukan...terima kasih.."