Wednesday, November 26, 2008

GARA-GARA SAYANGKAN DAP ANWAR SETUJU JUAL ALKOHOLSalam,Akibat terlalu sayangkan rakan kongsinya DAP dan dasar kesamarataan, Anwar Ibrahim bersetuju agar penjualan arak boleh dijual di 7 eleven dan kedai kopi di Selangor. Anwar berkata "tiada apa yang perlu dibimbangkan kerana kami tidak mengalakkan orang Islam minum alkohol dan makan babi"Mengikut kata Ketua Publisiti DAP Tony Pua pula PAS jangan berlaku bongkak kerana berkeras membantah penjualan arak di kedai kopi dan sebagainya di Selangor. Mengikut si setan ni, bantahan dari PAS ini akan melemahkan Pakatan Rakyat...Nampaknya DAP sekali lagi nak hapuskan islam sedikit demi sedikit. Tulisan jawi di papan tanda diturunkan, pembesar suara masjid di Selangor di perlahankan, DEB hendak dihapuskan,arak boleh dijual di Selangor, kandang babi diperluaskan lagi pada negeri Kedah pula dan pelbagai lagi...Berani saya mengatakan disini, saya yakin PAS akan tetap jaga hati rakan kongsinya juga, dan Pas akan hentikan bantahan terhadap penjualan arak pada januari 2009. Selama ini Nik Aziz selalu mengulas isu seperti "ORANG UMNO SEPERTI ORANG UTAN, ORANG UMNO KAFIR KERANA BERKONGSI KUASA DENGAN ORANG KAFIR "...Bagaimana sekarang pulak tok guru oi....tak berani pulak cakap PKR tu kafir....Sekurang-kurangnya kerajaan Barisan Nasional telah menetapkan sekiranya ingin menjual arak di pub atau di mana cafe mereka kena minta izin dahulu dan PBT akan mempamerkan di dalam akhbar tentang permohonan tersebut dan sekiranya ada bantahan, pihak kerajaan tidak akan meluluskan. Kami bukan macam Anwar terus mengalakkan sehingga kedai kopi pun tak kisah...adakah mereka tahu kesan kepada generasi muda kelak.....Inilah dia akibat kesamarataan yang di laungkan oleh Anwar sehingga sanggup melupakan bahawa negara ini negara Islam.......

1 comment:

  1. Assalamualaikum...
    Tahniah kerana anda telah mempunyai blog sendiri,diharapkan perjuangan cyber ini dapat di teruskan dan jadikan pemuda kota melaka celik it.
    http://anakjatibukitduyong.blogspot.com/

    ReplyDelete

MENJULANG AGAMA MEMBELA BANGSA

"Kepada rakan-rakan yang ingin memberikan komen balas atau sebarang pendapat adalah sangat-sangat dialu-alukan...terima kasih.."